TiK

You there!
~Have a nice day~


Welcome to my blog ^^
You've stuck in my unprivate diary

: Just an ordinary girl who writes stuff that happened around her :

Please be nice here


Status : I heart you <3




MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com

ChitChat


Footprints here!


Credits

Basecode: Nadya.
Full edit: SitiSyuhadah
Re-Edit by: Tika Shuib

Excited
Wednesday, December 26, 2012 9:23:00 PM

Assalamualaikum
^^

Happy Study Weeks to everyone
let's do our best this semester ok
Hwaiting!


anyway, I'm not excited about this study week but about something else
td on FB, and I've got an invitation
what kind of invitation?
.
.
.
.
.
taraaaaa
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

*dancing*
excited
excited

orang lain yang nak kahwin, orang lain yg excited
haih
=P

excited sebab diorg ni sebaya dgn tika
excited sebab diorang budak math jugak
excited sebab diorang kahwin awal
hehe
and
excited sebab ni 1st time kawan depan mata nak kahwin
wahhhh


Tahniah for both of you,
semoga semuanya dipermudahkan
amin amin
^_^


p/s : next semester dah bertukar gelaran la kan, hehe



0 lovely notes


LOL
4:35:00 PM


0 lovely notes


How nice it will be
Friday, December 14, 2012 4:33:00 PM

when I see a sky like today's sky
 when the wind blows like it does today
my heart that was pressed down keeps lifting its head

the whole world shakes me up
even my friends stir things up
saying that you and I, we look good together

I wanna fly away
I wanna be with you
and I'm dreaming again
I wanna be with you

I really didn't expect anything
I just only like you
but I keep getting my hopes up

eating lunch with you
finding a nice cafe with sunshine
talking about this and that and laughing

walking on the street with the sunset
saying goodbye in front of your house

how nice would it be

my clumsy words
are proof that I like you
do I look nervous right now?
then will you hold my hand?

I wanna fly away
I wanna be with you
and I'm dreaming again
I wanna be with you

you were always in my imagination
I always met you in my dreams
and you're walking with me on this street

what should I say?
should I say it now?
will you say it too?
will you say it to me?

words that were left unsaid

words saying that I love you like this
it might seem fast but that's how I feel

eating dinner with you
finding a place with a nice sunset
talking about this and that and sharing a kiss
picking out places to travel together
sharing this love with you forever

I wanna be with you




3 lovely notes


Terengganu
Friday, November 30, 2012 7:20:00 PM

Assalamualaikum
Hai
^_^
ok, ni cerita lama actually
waktu cuti mid-sem hari tu
tapi nak cerita jugak
=P


Sabtu, 17 November 2012
.
.
.
awal2 pagi dalam pukul6.30 dah siap2 nak ke Terengganu
my cousin's punya wedding, woohooo~
tapi this one yang belah lelaki
hari tu waktu belah perempuan x dapat join, join yang ni pun jadi la kan

dah lama x pergi area Pantai Timur
rinduuu
1st thing in my mind kalau p Terengganu
SATAR!
hehe hantu satar ni, sedap ok especially bila tergigit cili2 kecil itu
~yummy~

Terengganu
_
_
sangat banyak kilang kat kiri kanan jalan
negeri kaya minyak la katakan, hehe
ok, boleh nampak kan part kilang yang tinggi2 mencacak tu
ada certain of it, boleh nampak api kat hujung tu
*excited


sangat lah lapang without any building serabut2 kat tepi jalan
nampak kilang2 kat sini macam kilang2 gergasi


one more thing is, masjid sangat lah banyak dan besar dan cantik
you don't have to worry about where should you stop to perform your solah
masjid cantik sentiasa ada, and jarak between each of them xde lah jauh berbatu2 pun
sangat best cuci mata tengok masjid2 kat sana


pantaiiii <3 ~~~
pantai sangat tidak boleh dilupakan kalau pergi Terengganu
sangat cantik and sangat different banding dengan pantai yang ada kat belah Barat ni
kalah Port Dickson yang selalu kami terjah itu, hehe


crystal clear
colour air dengan langit lebih kurang je ^^



ok, back to the journey,

I'm not sure if I am the one yang dah lama x pergi kenduri or what tapi kenduri kat Terengganu ni diorang set time untuk jamuan makan ahli keluarga pengantin
awal sikit
before tetamu lain sampai
so untuk kenduri ni, the time is 11:00 a.m
we try our best to reach there at 11:00 but something happened
(ayah TERambil jalan alternatif yang sungguh lah amat panjang daripada jalan biasa.. he thought that he can save time by avoiding the pekan area and also traffic light but....salah pertimbangan la T_T)
so roughly we reached there at 11:40
and guess what
we arrived just in time ^^
pengantin baru lepas bersanding and merenjis2 tu semua
so sampai2 memang time untuk makannnn


SUDDENLY
unexpected thing happened
pakcik tika a.k.a ayah pengantin perempuan mengajak+mengarahkan tika makan kat meja pengantin
oh.. what??
ohho, sepanjang hidup selama 21tahun ni xpenah pun menyibuk makan kat meja pengantin
huhu
awkward ok!
sangat

ni la meja pengantinnya
tika duduk paling hujung so xde la malu sangat nak makan sebab camera-camera men semua fokus kat tengah2 meja je ambik gambar pengantin

kawan tika cakap kat Terengganu ni antara lauk wajib kenduri kahwin ialah, gulai daging
sedap!! Umi siap minta resepi lagi kat makcik yang dok layan kitorang tu


alolo sweetnye abg ipar pupu ku ini, ngeh2
tika paling muda di meja ini
and rasa macam sangat pelik bila tika sesat kat situ sedangkan yang lain semua pakcik2 and makcik2 (including my Umi, hehe)


with my cousins
sorang baru kahwin, sorang dah ada anak dua, tika???
ops! haha


Selamat Pengantin Baru Kak Azi =]
Semoga kekal hingga ke Jannah
<3



2 lovely notes


semut
Monday, November 5, 2012 12:48:00 PM



as I go through my FB's update
I found this picture with the caption
What an ant really looks like "

at the same time I saw a black ant walking (should I say walking or crawling? or what?) on my laptop
=.="

rasa macam nak tanya je kat semut tu
"hey look at this, is this your picture?"
"is it really you?"

all this while yang tika dok picit2 if 'it' annoyed me so much
makhluk ni ke yang di picit?


#perati semut lalu lalang kat dinding luar bilik



0 lovely notes





Older Post